8/07/2010

Dag tre

Vilken dag, jag vet inte vart jag ska börja, ok då kör vi från början. Klockan är 09.00 vi står på parkeringen och väntar på bussen som ska guida oss i roslagen. Guiden var Charlotte Brusewitz.

Första stoppet var hos Anna Ströms fårgård i Marka.

Det blev en titt i Slöjdstugan, den var riktigt mysig. Där bedrivs verksamhet för barn upp till 14 år.


Vi stannade för lunch i Sundsveden, och fick ett föredrag om traditionsarvet i stickkonsten av Annemor Sundbö från Norge, helt fantastiskt föredrag många av plaggen har hon stickat upp av små lappar. Hon har skrivit en bok om det.

Sen blev det en båttur tillbaka till Väddö.

Massor med glada stickerskor som njuter av stickning och utsikten vi såg till o med ett brudpar på en udde, det såg så romantiskt ut.(hon fick några droppar regn i brudkronan).


Det låter lite sjukt att man är förvånad, men vi har en man på stämman. Ivar är otroligt duktig på att sticka, här visar han upp sin tröja, den var kanonsnygg och han fick otroligt mycket beröm.
Efter middagen hade vi ett förödrag av Celia B Dackenberg, chefredaktör för tidskriften Hemslöjden. Hon berättade om sin bok, och sina stickade tröjor. Värd att läsa.


Här är hennes egna alster.


Jag köpte hennes bok.


Jag fick den signerad. Det kändes lite extra kul.

4 kommentarer:

 1. Visst är det konstigt när man höjer ögonbrynen när en kille stickar eller handarbetar med något annat. Jag tycker det är tufft när killar gör "tjejsaker" och tvärtom.
  Ha en fortsatt bra helg!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig och innehållsrik dag!Och tröjorna är ju helt fantastiska.Kul med killen som var med, det är ju trots allt inte så vanligt med stickande killar,så du fick bli förvånad.Hoppas - och tror - att du är laddad med en massa ny inspiration.
  Maria

  SvaraRadera
 3. Låter som en fantastisk dag!
  Tror att killarna kommer på stark front nu, det är kul och kan nog tillföra en del nytt tänkande!

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar dag du fick vara med om. Jag slutar aldrig förundras över vad man kan åstakomma med sina händer.

  SvaraRadera