1/18/2010

En ny tröjaDen här tröjan har jag stickat i höstas, men var inte nöjd med halsen så den har bara legat i en låda. Igår fick jag syn på den och tänkte att jag kunde virka en kant så att halsen håller ihop. Det blev stor skillnad och nu kan jag använda den. Färgen stämmer med den fina sjalen som jag virkade här om dagen.

8 kommentarer:

 1. Ibland är det verkligen inte så mycket som behövs för att gå från lådvärmare till användbart! Den är ju jättefin och mönstret ser stiligt ut. (Och en sådan kakelugn!) :-)

  SvaraRadera
 2. Tjusigt! Tröjan är jättefin.

  Kommer du på Formex till helgen? Jag och syrran åker så vi är där fredag och lördag.

  SvaraRadera
 3. Tur du inte rimplade upp den utan lät den ligga till sig bara. För den blev ju jättefin.

  SvaraRadera
 4. En del saker måste bara ligga och mogna, Må gott

  SvaraRadera
 5. Hur hinner du och hur håller dina axlar? Har du något knep?

  SvaraRadera
 6. Tack för svaret på min blogg, jag levde som dig i slutet av förra stickboomen och åkte runt i Hälsingland i 3 år och hade datakurser med betoning på textbehandling. Jag och persondatorer forslades runt och jag bodde på hotell där det fanns annars ordnades annan övernattning. Min lycka var stor när jag kom till en plats där en garnaffär skulle upphöra och jag kunde fylla en kasse garn för 100 kr, jag fick ihop 7 kassar med underbara mohairgarner. Inget garn räckte till en hel tröja men jag använde min fantasi och stickade randiga, rutiga tröjor.

  Min bror ringde och hade oppnat en restaurant i fiskeläget där han bodde och ville att jag skulle komma och sälja mina tröjor för att någonting skulle finnas för hans gäster. Jag fick disponera en lokal i ett hamnmagasin som jag fick tömma på gamla nät och andra fiskegrejor, där fanns ingen el så jag fick låna av den livsmedelsaffär som fortfarande fanns kvar. En enda naken glödlampa lyste upp lokalen och jag satte upp klädstreck för att kunna hänga mina tröjor. Det var succé jag såle 17 tröjor under min semester och hade verkligen roligt.

  Idag fimnns ett galleri, en stor hantverksaffär, sommaraffär, turistbyrå och en teater i detta gamla hamnmagasin.

  Visst är det kul med stickning? Jag förstår att din familj saknar dig men du måste ha ett fantastickt roligt jobb.

  SvaraRadera
 7. Jätte fin! Jag önskar jag hade tålamod att virka/sticka något stort, men jag vill att allt ska bli färdigt på en gång :)

  SvaraRadera